2019 sminktrendjei – 1: No makeup

Divat & Stílus & Szépség

2018 őszén debütált a 2019-es smink trend, amely nagyban meghatározza az idei év irányvonalait make up téren is. A divatheteken, a modelleken látott smink nem csupán a magazinok fotóanyagain köszön majd vissza, de bizony a mindennapjainkba is bekúszik, így lássuk, mit kell tudnunk ahhoz, hogy ebben is igazán naprakészek legyünk.

2019 sminktrendjei – 1: No makeup

A no makeup makeup irányzat amennyire könnyűnek tűnik, annyira nehéz is. Először is, mert ahhoz, hogy egy „aligsminket” feldobjunk, makulátlan arcra lenne szükség, másrészt pedig ez igényli a legnagyobb önmegtartóztatást, hogy ne pakoljunk mindenfélét az arcunkra, amit eddig megszoktunk. Semmi maszkos alapozás, semmi kontúr, semmi erős szín – arc, szem és száj tekintetében egyaránt. Mi marad így? Megfelelő arcápolási rutin, aminek segítségével ki tudjuk hozni a maximumot a saját bőrtípusunkból és hidratálás minden mennyiségben. Ami pedig a valódi makeup részt illeti: az alapozó legyen nagyon könnyed vagy akár el is hagyhatod, utóbbi esetben a bőrhibákat korrektorral leplezheted. A matt hatás is felejtős, a bőr természetes csillogása sokkal trendibb idén, erre egy kicsit rá is segíthetsz egy csepp highlighterrel. Kis szempillaspirál, leheletnyi szájfény, a szemöldökünk formázására viszont extra figyelmet szenteljünk ilyenkor.

 

 

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezt a gyönyörű és nagyon tersmészetes sminket nem én követtem el, hanem segítségül hívtam egy régi barátnőmet, Beraki-Graff Dórát, aki profi sminkes és aki cirka 20 perc alatt "dobta fel" ezt az arctökéletesítő "filtert" :). Nekem szerintem dupla annyi időbe telt volna és a végeredmény sem hiszem, hogy ilyen láthatatlan lenne... De egyszer majd megtanulom ezt is!