A legjobb alapsminktermékek - szerintem

Divat & Stílus & Szépség

Nem tagadom, szeretek sminkelni. Sőt, ha otthon vagyok - ami az elmúlt években meglehetősen gyakran előfordult -, akkor is feldobok egy laza alapozót és egy kis szempillaspirált. 2020-ban pedig több olyan termékkel is bővült a sminktáskám, amelyek igazi Jolly Jokerekké váltak a számomra.

A legjobb alapsminktermékek - szerintem

Nemrég írtam egy bejegyzést arról, melyek azok az arcápolási termékek, amelyeket nagyon szerettem az elmúlt évben. Akkor készítettem egy szavazást is az Instagramon, hogy írjak-e egy hasonló összefoglalót sminktermékekkel kapcsolatban és elsöprő arányban győzött az IGEN szekció. Úgyhogy, bár kissé megkésve, de összeszedtem azokat a dekorkozmetikumokat, amelyek nálam most az abszolút kedvencek.

Zoeva ecsetkészlet

Mielőtt bemutatnám a jelenlegi kedvenc sminktermékeimet, először szeretném megemlíteni, hogy hiába a legszuperebb alapozó, a legpigmentáltabb szemfesték, ha nincs normális eszközöd, amivel szépen eldolgozhatnád a termékeket. Sokáig én sem tartottam fontosnak, hogy például beruházzak egy jó minőségű ecsetkészletre, megelégedtem az innen-onnan összevásárolt darabokkal, amelyek általában nem éppen a legjobb minőséget képviselték. Ennek ékes bizonyítéka volt, hogy az ecseteim vedlettek, azaz minden alkalommal, amikor használtam őket, tele lettem a belőlük kihulló szőrszálakkal. Arról nem is beszélve, hogy nem hordták fel szépen az anyagokat és az érintésük is durvábbnak hatott – persze ez utóbbiak csak akkor tudatosultak bennem, amikor lecseréltem őket.
Nem is tudom, mikor döntöttem úgy, hogy beruházok egy jó ecsetkészletre, talán a harmincas éveim elején, tehát nem egy vagy két éve, de olyan jól sikerült választanom, hogy azóta is ezeket az ecseteket használom – minden nap! – és kutya bajuk.

Zoeva ecsetkészlet - Come With Me Blog
Nekem akkor a Zoeva márkára esett a választásom és abból is a Bamboo készletre. Magyarországon abban az időben nem lehetett kapni, így a márka hivatalos oldaláról rendeltem meg. Most újra megnéztem és azt láttam, hogy ez a szett már nem létezik a márkaoldalon sem, pedig nagyon szép és jól összeállított készlet volt, amelyhez ráadásul tarozott egy hengeres tároló és egy neszesszer is. Voltaképpen minden olyan ecsettípust tartalmazott, ami egy átlagos smink elkésztéséhez szükséges, legyen szó alapozásról, púderezésről, pirosításról, kontúrozásról vagy egy szép szemsmink elkészítéséről.
Ami nekem hiányzott belőle, az egy korrektorecset, amely számomra fontosabb lett volna, mint a kontúrozó – ez utóbbit ki is vettem a hengeres tárolóból, mert sosem használtam, sőt lefotózni is elfelejtettem. Szóval én ezzel az ecsetkészlettel készítem a sminkeket magamnak és hosszú évek óta teljesen elégedett vagyok velük. Nem hullik a szőrük, nem mentek tönkre a szálak, nem esett szét az egész, mondhatni olyan, mint újkorában.

Estee Lauder Double Wear alapozó

Nagyon sokáig kerestem egy igazán jó alapozót, amely nem kopik botrányosan, nem folyik le a nap végére, kellően fed, de nem maszkhatású. Nos, nálam az abszolút első helyen az EL Double Wear alapozója áll! Számomra maga a tökély! Tényleg mindent tud, amit egy alapozónak tudnia kell. Egységesít, szépít, nem ül bele a ráncokba, nem foltos, nem maszkos, nem fullad tőle a bőröm. Csak és kizárólag szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla!

Estee Lauder Double Wear alapozó - www.comewithme.hu

Érdemes a márka saját üzleteibe bemenni és ott az eladó segítségét kérni, mert egyrészt be tudják mérni egy eszközzel, hogy melyik tónus lesz a legmegfelelőbb, másrészt szívesen fel is teszik, hogy lásd milyen. Sőt, nekem kérésre egy másik árnyalatot, mi több, a könnyedebb Double Wear Nude változatból is adtak egy-egy kis tégelybe, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyik – textúra és árnyalat - lenne a legjobb. Végül én maradtam a klasszik DW-nél és nem bántam meg. A szerelem azóta is töretlen.
Amire mindenkinek felhívnám a figyelmét, az egyrészt az, hogy a pumpás adagolót külön meg kell venni hozzá – ami egyébként szerintem botrány egy ilyen árú terméknél -, másrészt pedig az eltávolításához érdemes egy jó minőségű sminklemosót választani, mert nem hiába marad fenn egész nap...

L’Oréal Infaillible alapozó

Szinte az Estee Lauder Double Wear alapozójával egy időben ismerkedtem meg a L’Oréal Infallible termékével. Egy kis, tasakos mintát kaptam belőle valahol és ahogy felkentem azonnal lenyűgözött. Akkor már elhatároztam, hogy beszerzem a DW-t, ám annyira tetszett ez is, hogy mivel éppen Glamour-napok voltak és minden L’Oréal terméket 40%-kal olcsóbban lehetett megvásárolni, így ebből is magamhoz vettem egy üveggel. És ezt sem bántam meg! Mondhatjuk úgy, hogy az Infallible a DW kistesója. Szépen fel, nem maszkos, nem foltos, viszont tény, hogy kevésbé tartós. Ez nem azt jelenti, hogy a nap végére lekopik, csupán azt, hogy az EL alapozójával megversenyeztetve utóbbi viszi a pálmát.

Estee Lauder, MAC, Zoeva -  Come With Me Blog
Viszont az Infallible jóval inkább pénztárcabarát, így ha valaki sajnál kiadni egy alapozóra több mint tízezret, az válassza nyugodtan a négyezer forintos L’Oréalt, mert abban sem fog csalódni. Én egyébként a MAC select multicover korrektorával használom (azt hiszem, ez a neve, bár a webshopban nem találtam meg), mert nálam a szem alatti karikák okozzák a legnagyobb problémát és oda kell egy kis erősítés a L'Oréalnak, de akinek nincs ilyen gondja, annak - szerintem - ez sem szükséges. Napi szinten leginkább az Infaillible-t használom, de ha valahova megyek, akkor a Double Weart.

Mivel szokás szerint a rövid kis bemutatóból megint sikerült egy maratoni beszámolót kerekítenem, így inkább kettészedtem a bejegyzést és míg itt – szó szerint – az alapokról olvashattatok, addig a következő bejegyzésben három olyan kedvencemet mutatom majd be, amelyek - a tavalyi megismerkedésünk óta - szintén nélkülözhetetlenek a sminktáskámból. Pár nap és - ígérem! - jön a folytatás:)

A bejegyzést senki nem szponzorálta, támogatta, egyedül a tapasztalat szülte!