A legjobb sminktermékek, amelyek nálam maximálisan beváltak

Divat & Stílus & Szépség
Szeretsz sminkelni? Én nagyon. Ugyanakkor nem egyszerű feladat megtalálni azokat a dekorkozmetikumokat, amelyek valóban jók. Persze mindenkinek más válik be és a legtöbben hosszasan kísérletezünk, mire rátalálunk az igazira, legyen szó alapozóról, szemfestékről, pirosítóról vagy bármi másról.
A legjobb sminktermékek, amelyek nálam maximálisan beváltak

Nos, én is sokat kísérleteztem már, de úgy esett, hogy a 2020-as év több olyan terméket is az utamba sodort, amelyekről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Nagyon régóta kerestem egy jó alapozót, erre tavaly egyszerre kettőt is találtam, de megleltem a kedvenc szemhéjpalettámat, rúzsomat és szempillaspirálomat is.

Leszögezem, nem vagyok beauty influencer, nem fizet senki ezekért az írásokért! Azért készítettem már több hasonló tartalmat is, mert én mindig utánanézek egy-egy terméknek mielőtt megvenném és szívesen elolvasom, kinek mi vált be – így jóval kisebb a mellényúlás rizikója –, ez az információ számomra jóval hitelesebb, mint a reklámok. És valószínűleg ezzel nem csak én vagyok így. Az előző bejegyzésben már megírtam a kedvenc „alap-termékeimet”, most pedig jöjjön a többi.

MAC Burgundy Times Nine szemhéjpaletta

A szemfestékkel valahogy pont úgy álltam, mint az alapozóval. Rengeteget kipróbáltam, rengeteget kedveltem is, de valahogy az igazit még nem találtam meg. 2020 karácsonyán néztem ki az Estée Lauder Blockbuster Set elnevezésű bőröndjét, amelyben két szemhéjpaletta is helyet kapott. Mivel az alapozójukkal szerelembe estem, úgy véltem, szívesen kipróbánék tőlük több terméket is, így történt, hogy a januári nagy leárazásoknál beszereztem ezt a bizonyos bőröndöt. Akkor részletesen be is számoltam a tartalmáról, mind arcápolási, mind sminktermékek terén. S bár nagyon tetszett a két EL szemfesték, pont az ekkor esedékes szülinapomon egy barátnőm is egy szemhéjpalettával ajándékozott meg, méghozzá a MAC kilenc árnyalatot tartalmazó kis csodájával.

MAC szemjéjpaletta - Come With Me Blog

Fogalmam sincs róla, hogy miképp választotta pont ezt, de nagyon beletalált! Olyan szinten passzolnak hozzám a színei, hogy magam is meglepődtem, mert előtte sosem használtam ilyen bordós árnyalatokat. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy életemben ez az eső olyan szemfesték, amely nem ül bele a szemhéjam redőibe, nem maszatolódik szét vagy válik köddé – nagyjából a felkenést követő másfél óra múlva. Nem, bizony! Ez a termék, akárcsak az EL alapozója, betonbiztosan tarja magát, ha kell reggeltől estig! Egyszerűen imádom!

Guerlain Intense Liguid matt folyékony rúzs

Be kell valljam, hogy mániákus szájkenegető vagyok. Leginkább a Carmex-re függtem rá az utóbbi években, így mindig van nálam belőle. Sőt igazából minden táskámba, az éjjeliszekrényemre, sőt a kabátzsebembe is jut egy. Ha enélkül indulok el valahova és rájövök, hogy nincs velem, képes vagyok bemenni az első drogériába és venni egyet. Tudom, ez már beteges...
Ám mivel állandóan úgy érzem, hogy ki van száradva a szám és be kell kennem, így nálam a rúzsozás mondhatni lehetetlen küldetés. A rúzsok és az ajakápolók ugyanis nincsenek jóban. Akárhányszor felkenek egy rúzst, nagyjából egy óra múlva úgy érzem, hogy totál cserepes a szám és be kell kennem Carmex-szel. S amint megteszem, azonnal halálra is ítélem a művészire kifestett ajkaimat. Ezért, amikor megkaptam a Guerlain folyékony rúzsát, nem repestem túlzottan.

Guerlain Matt rúzs - www.comewithme.huFőleg, amikor láttam, hogy ráadásul matt. A matt rúzsok használatakor ugyanis valóban szanaszét száradt mindig a szám és nem győztem utána napokig extra adag ajakápolót használni. Bár nem igazán fűztem hozzá nagy reményeket, egy nap mégis felkentem ezt a folyékony kis rúzst. Előtte jól becarmexeztem a számat, leitattam, kihúztam a kontúrokat egy nudeszínű Estée Lauder ajakceruzával majd jött a Guerlain rúzsa. Gyönyörű, intenzív és a tónusaimhoz tökéletesen passzoló, nem hivalkodó színt kaptam, amely a nevével ellentétben nem mattult be teljesen. El is indultam vele otthonról – még nem kellett maszkot hordani -, s szinte meg is feledkeztem arról, hogy a számon van. Nem éreztem, hogy szárít, nem éreztem, hogy ajakápolóznom kéne, totálisan komfortos viseletet biztosított, arról nem is beszélve, hogy amikor hazaértem órákkal és egy ebéddel később még mindig ott virított a számon. Nem mondom, hogy pont úgy festett, mint amikor frissen rúzsoztam ki magam, de határozottan és tagadhatatlanul jelen volt. Azóta már az egészet elhasználtam, mert egyszerűen csodás termék! Az egyetlen hátránya, hogy piszok drága, de mivel ez a leginkább kompatibilis rúzs velem, így valószínűleg fogok belőle venni magamnak.

Clinique Lash Power szempillaspirál

Sokáig viseltem tartós szempillát, amelyet nagyon szerettem. Amikor azonban jött a pandémia, leszedettem őket és valahogy azóta sem kerül rá sor, hogy visszarakassam. Így elkezdődött a nagy szempillaspirál vadászat. Mivel a már említett EL Blockbuster bőröndben volt egy spirál és pont tavasszal szedettem le a tartós pillákat, így kézenfekvő volt, hogy azt használjam. Ez azonban nem vált be túlságosan. Lehet, hogy azért, mert eleve pirinyó pillákkal rendelkeztem éppen a 2/3 D szempillák miatt, de az is lehet, hogy egyszerűen ez a termék nem nekem lett kitalálva. Erről írtam is akkor. Lázasan kutattam tehát tovább, méghozzá egy olyan spirál után, amelynek kifejezetten kicsi a feje.

Clinique szempillaspirál - Come With Me Blog

Bár a szempilláim szépen visszanőttek tavaly óta, sosem tartoztam azok közé, akik képesek szélvihart generálni egy pislantással - bezzeg a férjem és a kisfiam igazi pillamesterek! –, ezért úgy véltem, hogy a vékonyka, rövidke pillogóimnak valami vékonyka, karcsú spirálra lenne szükségük. És valóban! Az elképzelésemet tökéletesen alátámasztotta a Clinique Lash Power spirálja, amelynek olyan apró a feje, mintha valami játék lenne, viszont olyan jól kialakított, hogy az én kis gyenge pilláimat tökéletesen eléri és bevonja festékkel, anélkül, hogy hatalmas csimbókokat hagyna maga után. Csodásan lehet rétegezni, hosszabbít, dúsít, és ami plusz pont, bár hivatalosan nem vízálló, mégis fantasztikusan bírja a strapát. Nem kenődik, nem kopik, nem pereg le, legyen szó a szemembe nyúló négyévesről vagy szitáló esőről.

Rengeteg sminktermék lapul még a fürdőszobámba, amelyeket szívesen használok, ám az itt és az előző bejegyzésben felsoroltak valóban azon az alaptermékek, amelyek a legjobban beváltak a hosszú, sminkeléssel teli évek alatt. Tudom, hogy mindenkinek mást keres és más válik be neki – hiszen az igényeink is mások -, de ha keresgéltek még, akkor szívből tudom ajánlani a leírt kozmetikumokat, mert szinte el sem tudom képzelni, hogy valakinek csalódást okoznának.

Guerlain, Clinique, MAC - www.comewithme.hu

 Legjobb sminktermékek . Come With Me Blog