BABOR Adventi Ampulla Naptár 2. rész - 24 ablaknyi meglepetés

Divat & Stílus & Szépség
A szépség belülről fakad szokták mondani, s bár úgy gondolom, ezekben a szavakban nem kevés igazság rejtőzik, azért nem árt a szépségért tenni is valamit. Jelen esetben én a BABOR Adventi Ampulla Naptárat próbáltam ki, ebben a bejegyzésben pedig a 12-24. ampullával kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
BABOR Adventi Ampulla Naptár 2. rész - 24 ablaknyi meglepetés

Az előző írásomban beszámoltam arról, hogy miképp is jutott el hozzám a BABOR Ampulla Naptára, és hogy milyen tapasztalatokra tettem szert az első 12 fiola felnyitását követően. Most pedig a maradék 12 üvegcsével kapcsolatos véleményemet olvashatjátok el.

Ám mielőtt sorba bemutatnám az ampullakúra fennmaradó tagjait, beszélek kicsit arról, hogyan alkalmaztam a koncentrátumokat, ez ugyanis az előző bejegyzésből kimaradt.

BABOR Ampula

 

Hasznos információk

A leírás szerint az ampullákat a bőr megtisztítása után kell hasznlni, úgy hogy letörve a fiolák fejét a koncentrátumot a tenyerünkbe öntjük, majd gyengéden eloszlatjuk az arcon, a nyakon és a dekoltázson.

Annak érdekében, hogy a hatóanyagok minél jobban kifejthessék a hatásukat, én a kúra legelső napját egy alapos tisztítással és arcradírozással indítottam, hiszen ha elhalt hámsejtek fedik a bőrt, azok megakadályozzák a szérumok, krémek felszívódását.

A radírozást követően nyitottam fel az első ampullát, s bár az elején kicsit tartottam tőle, hogy miképp fogom letörni a tetejét - nem reped-e meg az üvegcse, nem kerül-e szilánk a folyadékba-, szerencsére semmi gond nem adódott sem az első, sem pedig az azt követő fiolanyitások alkalmával.
Nálam egyébként egy ampulla két alkalomra is elegendőnek bizonyult, így reggel és este is alkalmaztam őket. Felét a felkelés utáni arcmosást követően vittem fel, míg a fiolában maradt második adagot az esti rutin részeként paskoltam az arcomba. Mint a kúra végén megtudtam, ez nem jó módszer, egyrészt mert az ampullák úgy fejtik ki optimálisan a hatásukat, ha az egészet felkenjük, másrészt pedig, ha nem használjuk fel azonnal a szérumokat, akkor a felnyitott üvegcsékben a hatóanyagok sérülnek. Tehát ebben ne kövessétek a példámat.

BABOR teszt

 

Ampulláról ampullára

Az előző bejegyzést a BABOR Adventi Ampulla Naptár 12. üvegcséjénél hagytam abba, s mivel ebből a fiolából három fiola rejtőzött a kalendáriumban, ezzel fogom most folytatni a beszámolót.

13-14. nap: A 12. napon már kipróbáltam a 3D Firming ampulla első üvegcséjét, amely amellett, hogy a ráncok minimalizálását és a kontúrok feszesítését ígérte, igencsak illatosnak bizonyult. Kissé tartottam tőle, hogy nem lép-e fel majd valamilyen allergiás reakció emiatt, de semmilyen problémát nem okozott, pedig nekem kifejezetten érzékeny a bőröm. Ami pedig a hatását illeti, szerencsére nagyon mély és erős ráncaim még nincsenek és nem gondolom, hogy három nap alatt bármilyen kozmetikai szer csodákat tehet az ilyesfajta gondokkal, azt azonban határozottan észrevettem, hogy a pár éve megjelenő kis „törések” a homlokomon halványodni kezdtek.

15-17. nap: A Lift Express ampullát szintén három napon át használtam. A sűrű, opálos szérumot úgy szívta magába a bőröm, mint a szivacs a vizet, így ezt a fiolát nem feleztem meg, mint a korábbiakat – hogy a felét reggel, a másik felét pedig este vigyem fel az arcomra -, hanem az egészet felhasználtam az esti rutinom részeként. Úgy gondolom, hogy a simaságot ígérő Lift Express remekül kiegészítette a 3D Firming ampullákat, mert a 3. nap végére valóban úgy éreztem, hogy simább és feszesebb az arcom.

18-19. nap: A Grand Cru Rose üvegcse kinyitásakor azonnal megcsapott a rózsa összetéveszthetetlen, erős illata. Ez az üvegcse szintén a ráncok csökkentését tűzte ki célul valamint az arcbőr regenerálását. Én pedig szorgalmasa kenegettem is a szérumot, az előző fiolák hatását látva.

20-22. nap: A Grand Crue The White ampulla fehér alba rózsa kivonatot tartalmazott, amely egyenletes és ragyogó arcbőrt ígért. A kúra vége felé már határozottan kezdtem érezni, hogy a bőröm állaga bizony megváltozott. Nem csupán sokkal hidratáltabbnak tűnt, de valahogy tömörebbnek is.

23-24. nap: A szépségprogramot a Grand Cru The Black névre hallgató fiolák zárták, amelyekben sűrű, fehér szérum lapult. Az utolsó ampullákat nem osztottam ketté – itt már tudtam, hogy nem ajánlatos -, hanem egyetlen alkalommal használtam fel az egészet – ahogyan azt javasolták is. A black baccara rózsa kivonat a környezeti hatások okozta bőröregedéssel vette fel a harcot, s egyben le is zárta a 24 napos arcápoló kúrát.

BABOR Ampullák

 

Összegzés

Az összegzést most nem a 12-24. ampullával, hanem az egész kúrával kapcsolatosan szeretném megírni.
Először is leszögezném, hogy a 2020-as év nálam nem éppen az arcbőröm karbantartásáról szólt, bár úgy gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A karantén alatt eleve nem mehettünk kozmetikushoz és az enyhítések után sem valószínű, hogy mindenkinek az volt az első dolga, hogy belehuppanjon egy kezelőszékbe. Másrészt egy hároméves gyerkőc édesanyja vagyok, amelyről szintén nem állíthatom, hogy arcbőrbarát dolog. Harmadrészt pedig 2020 tavaszán ismét visszaugrottam a munka mókuskerekébe, úgyhogy míg az időm és az energiám zuhanórepülésbe kezdett, addig az életemben jelenlévő stressz gyorsan és meredeken ívelt felfelé.
Tehát, mondjuk úgy, meglehetősen mínuszból indítottam a kúrát, még akkor is, ha igazán komoly problémákkal – pattanások, pigmentfoltok, erős megereszkedés, mély ráncok – nem küzdöttem. Viszont nagyon kevés folyadékot fogyasztottam, még ennél is kevesebbet pihentem, ez pedig nyomot hagyott az arcomon. Az év vége felé már magam is észrevettem a bőrömön, hogy száraz foltok jelentek meg rajta, amelyeken a smink sem mutatott valami jól és valahogy az egész arcom fakó, szürke benyomást keltett - ezért is szemeztem a BABOR Ampulla Naptárral és nagyon megörültem, amikor advent előtt kaptam egy kaledáriumot.

BABOR Adventi Ampulla Naptár 2020.

Hogy mit tapasztaltam a kúra végére? Nos, mire elérkezett a karácsony mind a dehidratáltságtól megjelenő foltoknak, mind a fakóságnak búcsút inthettem. Nem mondom, hogy tíz évet fiatalodtam a naptárnak köszönhetően, de azt bátran állíthatom, hogy annak ellenére, hogy a használat egy hónapja alatt se nem ittam, se nem aludtam többet, a bőröm mégis láthatóan szebb lett. Élettelibb tömörebb, ruganyosabb és sokkal-sokkal hidratáltabb.

Hogy ajánlanám-e a BABOR Adventi Ampulla Naptárat? Attól függ... Ha azt várod tőle, hogy photoshop mértékű változást végezzen az arcodon, akkor a válaszom: nem. De ebben az esetben nem csak ezt a kalendráriumot nem ajánlom, hanem semmilyen kozmetikai terméket, mert ilyen átalakításra egyetlen szérum vagy krém sem képes - maximum egy képmódosító program, egy applikáció vagy egy jó plasztikai sebész.
Ha azonban azt szeretnéd, hogy az arcbőröd láthatóan jobb állapotba kerüljön, feltöltődjön, rugalmasabbá és hidratáltabbá váljon, akkor bizony érdemes kipróbálni.

Nekem nagyon tetszett, hogy az adventi időszakban minden nap kinyithattam egy ablakocskát, minden nap várt rám egy apró ampullába zárt meglepetés és minden nap tehettem valamit – otthon, különösebb erőfeszítés nélkül – saját magamért, a szépségemért és a nőiességemért.