BABOR Adventi Ampulla Naptár – Szépségkúra 24 fiolába zárva

Divat & Stílus & Szépség

Évek óta nézegetem a különféle szépségnaptárakat, mégsem vettem soha egyet sem, sőt ajándékba sem kértem. Pedig nagyon tetszett az ötlet, hogy mi felnőttek is kapjunk egy-egy apró meglepetést minden nap az adventi időszakban.

BABOR Adventi Ampulla Naptár – Szépségkúra 24 fiolába zárva

Adventi kalendárium nekünk, nőknek is

Gyerekként imádtam az adventi naptárakat és szerintem remek ötlet, hogy ma már felnőtteknek is készülnek kalendáriumok. A férjemnek például söröset vettem az elmúlt években, amelynek a rekeszeit lelkesen nyitogatta is, én azonban valahogy kimaradta a buliból, legfeljebb a kisfiunknak beszerzett klasszikus, csokis naptár ablakai mögé leshettem be – még szerencse, hogy ő nem értette még a dolog lényegét és az édességekért sem rajongott. Idén azonban megkaptam jómagam is a saját adventi kalendáriumomat, méghozzá a BABOR jóvoltából.

Izgatottan vártam hát a csomagot, hiszen hetek óta szemeztem ezzel a termékkel. Egyrészt nagyon tetszett a megjelenése – igen, tudom, ez tipikus női gondolkodás, belátom -, másrészt viszont kíváncsi voltam arra a szépségprogramra, amelyet az ampullakúra ígért. Itt ugyanis nem különféle termékek rejtőztek az ablakok mögött, hanem egy jól felépített arcbőrmegújító kúra.

 

BABOR Adventi Ampulla Naptár

A 24 ampulla 10 ígéretet hordozott magában: hidratálást, vitalizálást, stresszcsökkentést, erősítést, éjszakai regenerálást, feszesítést, liftinget, regenerálást, ragyogást és védelmet a korai bőröregedéssel szemben.

Ebben a bejegyzésben az első 12 fiola tartalmát és a velük kapcsolatos tapasztalataimat fogom leírni – mivel a bejegyzés megjelenéséig ezeket fogom kipróbálni -, karácsony után, pedig készítek egy folytatást, ahol beszámolok a maradék 12 ampulláról is, valamint az összhatásról. Miért két részletben teszem mindezt? Mert valódi tapasztalatokat szeretnék megosztani veletek és nem egy instant marketingszöveget, ez pedig csak úgy lehetséges, ha kipróbálom a BABOR Adventi Ampulla Naptárat és azt írom le, amit éreztem velük kapcsolatban. Viszont nem szeretnék várni karácsonyig, amikor az 24. ampulla is felbontásra kerül, ezért úgy gondoltam, jobb, ha félidőnél színt vallok már. Nem utolsó sorban pedig, így is maratoni hosszú lesz a bejegyzés, úgyhogy vágjunk is bele.

BABOR - Az első 12 fiola ígérete

1-2. nap: A kúra két Hydra Plus ampullával kezdődött, amely a bőr nedvességtartalmának kiegyenlítésével kecsegtetett a hialuronsav intenzív hidratálásának köszönhetően. Őszintén, az első két nap nem nagyon éreztem semmit, amikor felvittem a koncentrátumokat. Illetve leginkább a finom, lágy illat ragadt meg bennem velük kapcsolatban, amelyet még a férjem is megjegyzett. Hatalmas változást azonban nem tapasztaltam, bár nem is nagyon vártam csodát két nap után.

3-4. nap: Az Algae Vitalizer ampullák a nevükhöz hűen plankton alga kivonatot tartalmaztak és még ők is a hidratálást tűzték ki célul. Ezeknek a zöld szérumoknak már erősebb illatuk volt, de semmiképpen sem tolakodó és a 4. napra már kezdtem érezni, hogy kevésbé száraz a bőröm, mint a kúra megkezdése előtt.

5-6. nap: Az első 12 ampulla közül ezt vártam a legjobban, azaz a Stress Control fioláit, mert nem tagadhatom, hogy egy hároméves örökmozgó anyukájaként valamint dolgozó nőként sem ismeretlen számomra a stressz és annak „áldásos” hatásai, amelyek a bőrön is otthagyják a kézjegyüket - arról nem is beszélve, hogy 2020 egyébként sem mondható kifejezetten nyugodt évnek. A Stress Control ampulláit felkenve éreztem először, hogy ez már egy kicsit testesebb anyag. Picit talán ragadt is utána az arcom, ennek az érzésnek azonban a teljes felszívódás után - azaz 1-2 perc múlva- nyoma sem maradt, így a szokásos arckrémem felvitele után sminkelni is tökéletesen tudtam rá. Itt már kifejezetten éreztem, hogy valami változás kezdődött. Sokkal puhábbnak és rugalmasabbnak éreztem az arcbőrömet, így elhatároztam, hogy másnap este egy bőrradírozást is elvégzek, mielőtt kibontom a következő üvegcsét.

BABOR Szépségkalendárium
7-8. nap: Ahogyan előzőleg elhatároztam a Beauty Rescue kinyitása előtt ismét peelinget használtam – ezzel kezdtem az egész kúrát - és csak ezután kentem fel az erősebb, ellenállóbb és ragyogóbb bőr ígéretével kecsegtető koncentrátumot - amely valóban koncentrátum volt. Olyannyira, hogy míg az előző üvegcsékből minden nehézség nélkül a tenyerembe folyt a hatóanyag, addig itt rázogatnom kellett a fiolát, hogy a sűrű szérumot kinyerjem belőle. Viszont miután eloszlattam az arcomon – és bekentem a szokásos krémmel magam – alig bírtam betelni a hatásával, ugyanis olyan puha lett a bőröm, mint a babapopsi.

9-10-11. nap: A következő három napon az Active Night ampullák következtek, amelyeket a nevükkel ellentétben én nappal is használtam, mivel egy fiola nekem egy reggeli és egy esti arcápolási szeánszra is elegendő volt. Kicsit tartottam tőle, hogy mivel ez a szérum azt ígérte, hogy aktiválja a bőrregenerációhoz szükséges sejteket az éjszaka folyamán, ezért valami nehezebben eldolgozható állaggal rendelkezik majd – mint ahogyan az éjszakai krémek állaga is más kicsit, mint a nappaliaké -, amely nem annyira komfortos nappalra. A félelmem azonban alaptalannak bizonyult, mert ez a koncentrátum is nagyon gyorsan beszívódott, semmilyen kellemetlen érzetet nem hagyott maga után és sminkelni is tökéletesen tudtam rá reggelente.

12. nap: A Stress Control után ezt az ampullát vártam talán a legjobban, mivel a 3D Firming a ráncok minimalizálását és a kontúrok feszesítését ígérte a leírásban. Nekem pedig – úgy érzem -, hogy ezekre egyre inkább szükségem van, nem csupán a koromból kifolyólag, de anyaként is, hiszen egy kisgyerek mellett rendesen szaporodnak a szarkalábak – legyenek azok mosolyráncok vagy az aggodalomtól, fáradtságtól kialakult barázdák.
A 3D Firming ampullát az Activ Night-hoz hasonlóan szintén három, egymást követő napon át rejtette a kalendárium, így a hatását is fokozottan vártam.
Az első használatnál szembetűnő volt a számomra, hogy ez az eddigi legillatosabb – és számomra a legfinomabb illatú – üvegcse. Ám mint eddig az összesnek, a 3D Firmingnek sem maradt meg sokáig az aromája, ami szerintem nagyon jó, mert én meglehetősen tartok azoktól a kozmetikumoktól, amelyeknek felkenés után még sokáig érzem az illatát, hiszen nagy valószínűséggel a mesterséges illatanyagok felelős ezért a hatásért, nekem pedig kifejezetten érzékeny a bőröm. Szerencsére most sem tapasztaltam semmi negatívumot, ezzel kapcsolatban, sőt! A szérum gyorsan felszívódott, bársonyos érzetet hagyott maga után, nem ragadt, nem fénylett, ám a hosszabbtávú hatásairól csak a követező bejegyzésben tudok majd beszámolni, hiszen a 12. fiolával el is érkeztünk a BABOR Adventi Ampulla Naptár feléhez, valamint a hozzá kapcsolódó blogbejegyzésem első részének végéhez, amelyet egy rövid összegzéssel zárnék.

BABOR ampullakúra

BABOR - Az első 12 ampulla tapasztalatai

Úgy érzem, hogy 12 nap használat után már tudok értékelhető véleményt alkotni a kúráról. Én úgy tapasztaltam, hogy amellett, hogy remek móka naponta kinyitni egy ablakot és feltörni egy szépségampullát, valóban jótékony hatással bírnak ezek a koncentrátumok.
Szerencsére nekem nem igazán problémás a bőröm, koromhoz képest a ráncom is kevés, viszont borzasztóan dehidratált és ekcémára hajlamos az arcom (is). Ezért is izgulok kicsit, ha valami új terméket próbálok ki, legyen az krém, arclemosó vagy szérum.

Az eddigi 12 nap alatt azonban semmiféle kellemetlenséget nem tapasztaltam a BABOR koncentrátumainak használata során. Nem égett, nem csípett, nem viszketett a bőröm, nem tapasztaltam kiütéseket, foltokat vagy egyéb irritációra utaló jelet. Ellenben sokkal puhább és hidratáltabb lett az arcom, eltűntek az államra jellemző hámló foltok, amelyeket sokszor még radírozással sem tudtam felszámolni. Úgyhogy nálam maximálisan bevált eddig a BABOR adventi meglepetése és kíváncsian várom a folytatást, azaz a következő 12 nap eredményét, amelyről karácsony után számolok majd be.