Csajos este

Divat & Stílus & Szépség

Meglehet, hogy a fenti cím, amit a bejegyzésnek adtam, nem fedi teljesen a valóságot, sőt ha jobban belegondolok, egyáltalán nem... Egyrészt, mert a „csajos este” valami olyasmit sugall, hogy elmentem a barátnőimmel borozni, vacsorázni, másrészt pedig egy teljesen informális összejövetel leírását feltételezi, ez a csajos este azonban jóval több volt, mint egy kis kiruccanás a lányokkal!

Régi kis életemben – újságíróként - meglehetősen sokat jártam divatbemutatókra és különféle rendezvényekre, ezek azonban szépen kikoptak a napi rutinomból miután anya lettem, hiszen örültem, ha este bezuhanhattam az ágyba, dehogy vágytam én altatás után még kicicomázva a legújabb trendeket lesni. Most sem célom a korábbi tempót felvenni, de egy-egy ilyen program már kitelik az energiámból, így nagyon megörültem, amikor meghívást kaptam a Business & Beauty for Ladies „after work” eseményre a New York Palace-ba.

Imádom a New York Palace-t! Az épület patináját, azt ahogyan a régi keveredik benne az újjal és mindezt olyan harmóniában, olyan lélegzetelállítóan gyönyörű végeredménnyel teszi, hogy csak ámulok, akárhányszor belépek a kapuján.

A csodás helyszínen pedig egy csodás program várt rám és a többi meghívott hölgyre, mert itt és most tényleg minden rólunk szólt! Bátran állíthatom, hogy ez az este ötvözött nagyon sok dolgot, amire a nők vágynak, hiszen kortyolhattunk különleges italokat, megkóstolhattunk finom ételeket közben részesei lehettünk egy divatbemutatónak és meghallgathattuk a téma szakértőit arról, hogy milyen trendeket várhatunk az öltözködés, a smink és a frizura terén.

Lássunk tehát egy rövid kis összegzőt:

A trendek tekintetében a YURKOV alapítója, Kovács Orsolya világosított fel minket arról, hogy az elkövetkező időszakban az állatminták, a modern – és nem a ’80-as évekre jellemző – batikolt ruhadarabok, a rojtok, a biciklisnadrág (te jó ég!!!!) és a minták keverése számít majd a legdivatosabbnak.

Személy szerint én a felsoroltak egyikét sem tudnám elképzelni magamon, talán egy állatmintás kiegészítőt leszámítva, így attól tartok, hogy a változásokig eléggé „(t)rendetlen” leszek, de legalább önazonos maradok, ami szintén nem utolsó szempont, főleg, ha nem arra utazunk, hogy divatosak legyünk, hanem inkább arra, hogy stílusosak.

Divatos öltözék mellé természetesen nem kevésbé divatos smink és frizura is dukál, így ezzel kapcsolatban is kaptunk néhány tippet a szezont illetően. Beraki-Graff Dóra sminkmester elárulta, hogy a nyár slágere a természetes, ápolt arcbőr kis csillogással és némi korallszínnel megbolondítva mind a szemhéjon, mind az orcákon. A hajunkkal kapcsolatban pedig Oros Boglárka - fordász, hairstylist - hozta számomra a hírt, hogy felejtsük el a vasalást, helyette válasszuk a beachwaves hullámokat és a laza fonatokat. Így kellett megtudnom, hogy aznap nagyon nem voltam trendi, ugyanis szögegyenes hajjal rohangáltam egész nap, de még a rendezvényre is így érkeztem.

A divatbemutató ugyan egy picit hosszúra sikeredett, de legalább jól szemügyre vehettük az említett trendtippeket outfit, smink és haj terén egyaránt. S ha azt gondoltam volna, hogy ezzel vége is a Business & Beauty for Ladies eseménynek, akkor tévedtem, mert az inspirációs este folytatódott...

Köszönöm a meghívást! Remekül éreztem magam!