Leteszteltem: Estée Lauder Blockbuster Set - 2. rész: sminktermékek

Divat & Stílus & Szépség

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten szeretem a kompakt megoldásokat avagy megoldáscsomagokat. Kedvelem a szetteket, bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem minden esetben találja el a gyártó, pontosan mire is lenne szükségem, amikor kialakítja a csomag tartalmát. Az Estée Lauder karácsonyi ajándékszettje azonban már ránézésre is tökéletesnek tűnt számomra. Pont olyan termékeket tettek a magában is csodaszép kis bőröndbe, amelyekre épp vágyakoztam. A bejegyzésem első részében leírtam nektek, hogy ennek ellenére is dilemmáztam, megvegyem-e a Blockbuster Settet, ám végül megajándékoztam magam vele szüinapom alkalmából. Kipróbáltam a benne található összes terméket, s ennek köszönhetően nem csak a szett tartalmával kapcsolatban alakult ki a véleményem, de úgy érzem, hogy átfogó képet kaptam magáról a márkáról is. Ha inkább a bőrápolási termékek tesztje érdekel, akkor keresd meg a blogbejegyzés első részét, ha pedig inkább a makeup részre vagy kíváncsi - vagy az első részt már olvastad -, folytasd ezt a cikket.

Leteszteltem: Estée Lauder Blockbuster Set - 2. rész: sminktermékek

Az előző bejegyyzésemben az Estée Lauder Blockbuster Setjében található bőrápolási terméket vettem sorra, mutattam meg nektek, s természetesen a tapasztalataimat is megosztottam veletek. A kis piros bőrönd azonban számos sminkterméket is tartalmazott, amelyek mellett szintén nem mehetek el szó nélkül.

A szérum, a szemkörnyékápoló és az arckrém kefejezetten pozitív benyomást tett rám, így kíváncsian vártam mit tudnak a dekortermékek. Főképp a szemhéjpaletták, mert azokkal kapcsolatban még semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztem. A kis bőrönd a sminktermékek közül egy szempillaspirált, egy szemfestéklemosót, két szemhéjpalettát, 3 rúzst és egy szájfényt rejtett magában.

Nézzük is meg sorban az összeset!

Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara (01 extreme black - teljes kiszerelés)

Nagyon régóta tartós szempilláim vannak. Még senki nem viselt ilyesmit, amikor a kozmetikusom mondta, hogy most jött be egy új technika Magyarországra, lenne-e kedvem kipróbálni. Kipróbáltam, tetszett és szerintem legalább 10 éve már töretlen a szerelem. Évente-kétévente azonban mindig tartok egy kis szünetet, hogy regenerálódjanak a pilláim, s mivel épp most is ebben a periódusban járok, így szükségessé vált egy jó szempillaspirál beszerzése. Még jó, hogy a kis karácsonyi bőrönd is rejtett egyet. Illetve a bőrönd előtt is találkoztam már vele, egyrészt tartalmazott belőle egy mini terméket a már az első bejegyzésben említett neszeszer, ráadásul karácsonyra egy 3 szemceruzából és egy spirálból álló ajándékcsomagot is kaptam Anyukámtól, így már kész tapasztalatokkal érkezhetek ezzel kapcsolatban is.

A mini termék kibontásakor kicsit megrémültem, mert egy hatalmas fejű spirál meredt rám, amikor kitekertem a tubusból. De tényleg! Lehet, hogy csak én vagyok így ezzel, de nekem sokkal szimpatikusabbak az olyan spirálok, amelyek kisebb, sűrűbb kefével rendelkeznek. Na, ez se nem kicsi, se nem sűrű, ellenben rengeteg festéket felvesz. S nem csak a mini változata, hanem a normál kiszerelés is. Háttérinformáció, hogy az én szempilláim meglehetősen vékonykák, úgyhogy eleve nem ajánlatos egyszerre sok anyagot felhordani rájuk, inkább a fokozatosság elvét szoktam követni és több réteget alkalmazni egymás után. Hát erre annyira nem alkalmas ez a spirál. Nagyon kell vigyáznom, hogy ne csomósodjanak össze a szempilláim már az első felvitelnél, ráadásul a hatalmas kefe miatt bajosan érem el a kis szöszös pilláimat. Ellenben, ha sikerül csomómentesen, több rétegben felvinnem, akkor kifejezetten szép a hatása, nagyon tartós, még véletlenül sem pereg, maszatolódik, sőt a kisebb vízpermetet is jó kibírja. Ennek ellenére ez az az EL termék, amely tuti nem újravevős nekem, de mivel általában úgy is tartós pillákat veselek, így nem is nagyon ráz meg a dolog. Ráadásul lehet, hogy akit szép erős pillákkal áldott meg az ég, annak a nagyobb fej és a több festék sem okoz gondot, a tartóssága pedig kifejezetten jó, ahogy említettem is.

Gentle Eye Makeup Remover sminklemosó - 100ml

Ez az a termék, amelyet nem találtam meg az EL hivatalos, magyar weboldalán. Ráleltem viszont a nemzetközi honlapon, s itt szembesültem azzal is, milyen sok mindent nem hoz forgalomba Magyarországon a márka. Vagy legalábbis, ha forgalmazza az üzleteiben, online nagyon korlátozott a hazai termékpaletta. Az angol leírás egyébként egy könnyed, olajmentes formulát ígér, amely gyorsan és gyengéden távolítja el a szemfestéket.

Ezt is leteszteltem, méghozzá a saját, tényleg szuper tartós szemceruzájuk és szempillaspiráljuk lemosásával. Hogy legyen összehasonlítási alapom, így két napon át kísérleteztem. Első nap egy nem rég vásárolt, olcsóbb arctejjel igyekeztem megszabadulni a sminkemtől. Na, ez teljes és totális kudarcba fulladt. Nem hogy a szemfestékkel, de még az alapozóval sem bírt el az arclemosótej. Nem tudom, hogy ez az alapozó és a többi EL dekorkozmetikumok tartósságának vagy a lemosó gyengeségének köszönhető, egy biztos, hogy a jelenlegi sminkeimmel nem bírt el ez az arctej. Másnap a fél arcomat egy középkategóriás micellás vízzel, míg a másik felét az EL smiklemosójával tisztítottam meg. A micellás víz ugyan leszedte az alapozót, de a szemfestékekkel kicsit küzdött. Több vattakorongot is átitattam a lemosófolyadékkal, átmentem 2-3x is a szememen, ennek ellenére csak kifejezetten dörzsölés hatására tudtam maradéktalanul eltávolítani a szempillaspirált. Az EL szemfestéklemosójával azonban néhány törlés volt csak az egész. Nem is emlékszem, mikor mostan le ilyen könnyedén sminket. Ráadásul nem csak a szememen, hanem az egész arcomon jól működött, s a sminkelomás után sem éreztem, hogy ragadna vagy csúszna a bőröm. Abszolút 5 csillagot érdemel a termék, bár az eredeti árat azért sokallom egy sminklemosóért. Akcióban viszont simán újravenném.

Pure color envy and cheek paletta – NUDE és GLAM

Erre a két palettára nagyon kíváncsi voltam! Kinyitva a bőröndöt azonnal értük is nyúltam. Kinézetre ugyan nem nyűgözött le a csomagolás, bár a piros-arany-fehér kombináció tetszetős, a többi termék megjelenése valahogy sokkal elegánsabb hatást keltett, mint a palettáké. A külcsín azonban eltörpül a belbecs mellett, így gyorsan túl is léptem a kinézeten és felpattintottam mindkét paletta fedelét.

Nem csalódtam, a tartalom bőven felülmúlta a külsőt! Palettánként 9 gyönyörű árnyalatban pompázó szemhéjfesték és egy-egy arcpirosító bújt meg a belül aranykeretes, kompakt tükörrel is rendelkező palettákban. A NUDES változat leginkább rózsás, barnás árnyalatokat vonultatott fel matt és fényes formátumban, míg a GLAM sokkal markánsabb színekkel rendelkezett, mint például az arany, a mályva, az erőteljesebb rózsaarany vagy a padlizsán. Ebben a palettában a pirosító is erősebb árnyalatot kapott, mint a NUDES-ban.

Textúrára nagyon finom, már-már krémes hatást keltettek a szemhéjpúderek, így először ujjbeggyel, majd ecsettel is kipróbáltam a felvitelüket. A GLAM palettából választottam a 2., 4. és az utolsó árnyalatot, hogy legyen némi színe, s így lássam a pigmentáltságot, ugyanakkor hétköznap lévén nem akartam Dávidért egy party sminkben megjelenni a bölcsiben. Arany középút, lássuk, mit tud?

Az ujjbegyemen remekül mutatott az összes szín és ütögető mozdulatokkal szépen bele is tudtam dolgozni az egyik szemhájamba. Az eredmény egy természetes hatású, nagyon üde, de színeiben jól kivehető szemsmink lett. Ezt követően fogtam az ecsetemet és megismételtem a másik szememen a műveletet. Nos, már az első simításnál jól látszott, hogy ecsettel eloszlatva egészen más hatást érek el ugyanazokkal a színekkel. Sokkal drámaibbat, erőteljesebbet, főképp, ami az utolsó, a külső szemzugban használt árnyalatot illeti. Pedig alig érintettem az ecsetet a palettához. Valahol azt hallottam, hogy az EL szemfestékei nem elég intenzívek. Ezt én most megcáfolnám. Tény, hogy ritkán készítek magamnak brutál sminket, inkább a természetesebb megjelenést kedvelem, de szerintem, a GLAM paletta színeiből biztos, hogy össze lehet hozni egy füstös party sminket... bár sokszor látom, hogy az én esti makeupom másoknál sima nappali look. Mindenesetre az én ízlésemnek teljesen megfelel mindkét paletta árnyalatokban és pigmentáltságban egyaránt. Bátran ajánlom!

 

3 rúzs: Pure Color Envy - Intense Nude(130), Pure Color Envy – Matte Sculpting (333), Pure Color Envy – Rebellious Rose (420)

A harmincas éveim közepéig elég ritkán viseltem rúzst. Alkalmakkor, partykra is inkább valami natúr árnyalatot választottam egyrészt, mert mindig attól féltem, hogy a fogamra ragad, elkenődik – és ezeknél nincs is kiábrándítóbb -, másrészt pedig mániákus Carmex használó vagyok – cirka 30 percenként kenegetem a számat -, s nincs az a rúzs, ami ezt kibírná, így általában hagytam is az egészet. Aztán ahogyan az lenni szokott, az ember szépen változik, s manapság már akár a boltba vagy a bölcsibe is feldobok egy-egy – nem túl élénk – árnyalatot, mert rengeteget javít az összhatáson, ha némi színt kap az ajkunk. Most is ritkán használok élénk színeket, de egyre bátrabb vagyok, ezért is örültem, hogy most 3 új színnel is gazdagodott a rúzs repertoárom. Ráadásul mind olyan árnyalat, amelyet simán viselhetek hétköznapokon is.

Ki is próbáltam őket és azt kell mondjam, imádom mindegyiket. Nálam a sarkalatos pont, hogy alá és fölé is ajakápolót szoktam kenni, ezt pedig a legtöbb rúzs nem bírja. Ha viszont nem ajakápolózgatok, akkor 2 perc alatt úgy érzem, hogy cserepes a szám. Nos, a Pure Color Envy rúzsoknál azt ígéri az EL, hogy a krémes állag és intenzív szín mellé hidratálást is kapunk, s amit ígért azt nagyjából tartotta is. Nem állítom, hogy a rúzs felvitele után órákig eszembe sem jutott a Carmexem, de simán kibírtam, hogy mégse kenjem magamra, s nem éreztem úgy, hogy szétszáradt a szám már fél óra múlva. A matt rúzs állított leginkább kihívás elé, mert annál tényleg nem hittem, hogy létezik olyan, amitől ne érezném azonnal cserepesnek az ajkaimat. Azt a trükköt vetetem be, hogy rúzsozás előtt jó 10 perccel ajakápolóztam, majd mikor nagyjából beszívódott már, akkor kentem fel a matt rúzst. S láss csodát, cseppet sem éreztem kényelmetlenül magam még egy óra múlva sem, sőt olyan képzetem sem támadt, hogy rászáradt az egész a számra – több matt rúzsnál tapasztaltam ezt. Viszont ez utóbbinál senki ne számítson ultra matt hatásra, bár a leírás nem is ezt ígéri, hanem egy krémes matt végeredményt. Az pedig pipa. A tartósságról elég nehezen mondok véleményt. Kifestett ajkakkal is nyugodtan szoktam enni, inni – urambocsá! -, csókolózni és ahogy fentebb már említettem fanatikus ajakápolós vagyok, így néhány óránál tovább nekem még soha, egyetlen rúzs sem bírta. Szerintem nem is kell. Az EL rúzsok úgy gondolom, hogy az én használati szokásaimat figyelembe véve, jól bírták a strapát, 1-1.5 órán át is fennmaradtak, viszont az ebéd-teszten már nem mentek át, igaz véleményem szerint nincs is olyan rúzs, ami kiállná ezt a próbát. Szintén ajánlom őket.

 

Szájfény

A szájfény lett a bőröndöm mostohagyermeke. Szinte sosem használok ilyen terméket, mert nem szeretem a ragacsos érzetet, amit képez az ajkaimon, ráadásul úgy vagyok vele, hogy színe alig van, akkor meg minek kenném fel. Inkább egy jó kis Carmex (lassan már pénzt kérhetek, annyiszor említem a márkát, de nem tehetek róla, ha egyszer függő vagyok:D), az is fénylik, és legalább ápol, valamint nekem személy szerint komfortérzetet biztosít. Természetesen azért kipróbáltam az EL szájfényét is – amit szintén nem találtam meg a magyar weboldalon – és kellemesen csalódtam. A leebédelt rúzs helyére kentem fel és sokkal kevésbé éreztem ragadósnak és illatosnak, mint általában a szájfényeket. A színét mondjuk továbbra sem találtam, de szép, glitteres hatást kölcsönzött az ajkaimnak. Nagyjából ebben ki is merült a tudománya, de ismétlem, én eleve nem vagyok szájfény párti, ezt viszont lehet, hogy elhasználom majd nyáron, amikor jól jön egy kis vizes hatású csillogás a számra.

 

A fő kérdés egy ilyen termékbemutatás végén, hogy vajon megérte-e megvenni, illetve milyen érzéseket vált ki belőlünk, ha ránézünk a megkaparintott dolgokra? Kincsek vagy kacatok? A megérte-e kérdésre a válaszom egy határozott IGEN! Hiszen, ahogyan már említettem a szérum áráért egy sor kozmetikumot kaptam, s szerintem ez egy jó üzlet így.

Kincs vagy kacat? Ez nagyban kapcsolódik az előző kérdéshez, hiszen kaphatunk 11 terméket viszonylag jó áron, ha abból egyiket sem tudjuk használni vagy azért, mert a minőséggel van gondunk, vagy azért mert, egyszerűen nem a mi termékünk. Szerencsére az én esetemben egyikről sem beszélhetek. Az Estée Lauder eleve egy prémium márka és valóban azt kaptam, amit reméltem, amikor a bőröndöt nézegettem. Igényes külcsín és felsőkategóriás belbecs. Még a szempillaspirállra és a szájfényre – ez a két termék nem nyerte el 100%-ban a tetszésemet - sem mondanám, hogy mellényúlás, mert a spirált most is használom, csak kicsit több odafigyelést igényel a felvitele és a szájfény is el fog fogyni, egyébként sem árt belőle egy a piperecuccok között.

Tény, hogy az EL luxusmárka, s így az ára sem éppen pénztárcabarát, de ha okosan kivárjátok az alkalmakat – ahogyan én is tettem – akkor nagyon jutányos áron tudtok hozzájutni prémium minőségű termékekhez. Eredeti áron én sem vettem volna meg a bőröndöt, de így igazán jó üzletet csináltam.

TIPP

Ha bizonytalanok vagytok, akkor vásároljatok mini termékeket az EL oldalán vagy várjatok, amíg piacra dobják újra a kezdő szetteket, mert így tényleg ki tudjátok próbálni őket anélkül, hogy - ha esetleg nem válnának be -, akkor egy nagyobb összeget dobnátok a kukába.

A BEJEGYZÉST SENKI NEM TÁMOGATTA!