Miről álmodik a lány?

Divat & Stílus & Szépség
Tegye fel a kezét az, aki szereti az aprócska táskákat! Az én kezem nagyon magasra lendült, annak ellenére, hogy nincs az a hatalmas shopper, amit ne tudnék semmi perc alatt rogyásig megpakolni. Akadnak azonban napok, amikor nem akarom a fél háztartást magammal cipelni avagy jelenésem van egy olyan helyen, ahova jobb lenne egy csini kistáskával érkezni. Ilyenkor jön a dilemma: mi az, amit feltétlenül bele KELL tuszkolnom. Telefon, zsepi, kulcsok, ajakápoló (függő vagyok) valamint némi smink: korrektor, púder, pirosító/bronzosító és egy rúzs. Nos, nálam felér egy kirakóssal, mire mindent belesakkozok a retikülbe, miközben az jár a fejemben, miért nem találtak még ki a gyártók egy igazán kompakt kis szettet, ami tartalmazza a legszükségesebb smink alapdarabokat és belefér a pirinyó női táskákba is.
Miről álmodik a lány?

Nem gondolok semmi extrára, csak annyit szeretnék, hogy ha az egész napos rohanás közepette vagy egy esti program alkalmával, eszembe jut, hogy a szemem sarkába pöttyentsek egy kevés korrektort, átsimítsam a homlokomat egy leheletnyi púderrel vagy felfrissítsem a megfáradt pirosítómat, akkor ne kelljen három terméket és egy ecsetet előkotornom a táskámból. Abból a táskából, amibe bele sem fér ennyi minden. Álmaimban ilyenkor elővarázsolok egy csinos kis smink szettet, aminek a fedelét felpattintva mindhárom termék ott lapul. Akár a szemhéjpalettáknál: kis körökben vagy sávokban elrendezve kicsi ebből, kicsi abból, kicsi amabból. Álmaimban, a dobozka belsejében tükör, az aljában pedig egy lapos ecset is helyet kap, hogy a púder és a pirosító felviteléhez se kelljen magammal vinni semmit. Álmaimban.

Az álmok azonban azért vannak, hogy valóra váltsuk őket, így ha már ilyen jól kigondoltam, mi is kéne nekem, el is kezdtem megkeresni ezt az „all in one” terméket. Ám hiába kutakodtam, sehol nem leltem rá. Pedig szerintem olyan kézenfekvő az egész. Kis helyen, egy termékben az a 3 dolog, ami minden smink alapja, illetve amivel könnyen és gyorsan felfrissíthetem magam napközben, hozzá tükör és ecset, hogy bárhol és bármikor használhassam. Lehet, hogy ez csak nekem hiányzik és senki más nem igényelne hasonlót? Mert bárhogy kutattam, én bizony sehol nem találtam álmaim kompakt szettjét. Hasonlóakra persze ráleltem, de mindből hiányzott valami. Akadt olyan, amelyik ugyan korrektort, bronzosítót, highlightert és pirosítót is tartalmazott, de sima „fixáló” púdert nem és se tükör, se ecset nem járt hozzá. Akadt olyan, amiben kétféle púder kapott helyet tükörrel, ecsettel, de korrektor nem, ráadásul a márkának nincs képviselete itthon, ahhoz pedig nem vagyok elég bátor, hogy látatlanban rendeljek ilyesmit. Néztem olcsó, közepes és drága termékeket, s mint rájöttem, ennél rosszabb nincs is! Egyrészt mert pontosan tudod, mit szeretnél, s emiatt semmi sem jó, másrészt pedig a nagy keresgélés közepette bejárod a világ összes drogériáját, ami valljuk be, nőként meglehetősen veszélyes vállalkozás, mert bár azt nem találod, amit pont keresel, de találsz ezer mást, amit ezután tuti meg szeretnél már venni, holott eddig eszedbe sem jutott:D 

Ez történt velem is, ráadásul hatványozottan, mivel Dávid születése óta totálisan elszoktam az ilyesfajta nézelődéstől, keresgéléstől. Ha vennem kellett egy alapozót, púdert, bármit, rakétasebességgel berohantam a kiszemelt üzletbe, felmarkoltam az ezer éve bevált terméket és már fizettem is. Nézegetés? Felfedezés? Tesztelgetés? Kinek van erre ideje? Fogd és vidd! Ebben az esetben azonban nem volt mit vinni, itt kérem nézegetni kellett, felfedezni, tesztelgetni. Közben bejárni a roskadásig tömött, hívogatóan világtó pultok tömkelegét, s ráébredni mennyi új, érdekes dologgal gazdagodott a make up világa 2,5 év alatt. S hirtelen úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek karácsonykor. Bevallom, a bőség zavarában elkövettem némi impulzusvásárlást is, aminek nagyobb részét megbántam vagy így utólag feleslegesnek ítélem. Szerencsére akadt azért ezek között is olyan, ami jól sült el, mint például a Shiseido 7 lights powder illuminator, amely bár nem pontosan az, amit eredendően kerestem, mégis szerelem volt első látásra.

Sosem feledem első találkozásunkat: a csillogó pulton nyújtózott és kacéran kacsintott felém, én visszakacsintottam és tudtam, ő kell nekem! Igen ám, de addigra már párszor megégettem magam olyan termékekkel, amelyek első látásra szupernek tűntek, később azonban kiderült, mégsem kedvelem őket a mindennapos használat során. Mire találkoztam Shiseidoval, addigra már óvatosabb lettem, pedig tényleg minden alkalommal megdobbant a szívem, amikor megpillantottam. A kivitelezése csodás, a tükör és a kis legyezőecset praktikus, a púder szivárványossága pedig szemet gyönyörködtető: a barna árnyalatok lehetnek bronzerek, a rózsaszín arcpír, a lila mehet a szemhéjra, összekeverve pedig finishként lehet használni. Mi más kellhet még?
Mondjuk egy korrektor! – súgta az eszem, de hát ahol a szív diktál, ott az ész alul marad, ráadásul a lila-fehér-rózsaszín kombó a szem alatti sötét karikákat is halványítja optikailag, még ha nem is nevezhetjük kifejezetten korrektornak. Így több hónapnyi ellenállás után egyszer csak megadtam magam, s egy akciónál azt mondtam: Légy az enyém!

Nem akarok a beauty bloggerek/vloggerek babérjaira törni, így részletes termékbemutatót nem fogok tartani, de tény, hogy ez a kis dobozka a mai napig megdobogtatja a szívemet, ha a kezembe veszem. Mert gyönyörű és elegáns, mert ötletes, s bár nem tökéletesen az, amit kerestem, a legtöbb dolgot tudja, amit szerettem volna abban a bizonyos „all in one” termékben. A tükör praktikus, az ecset hihetetlenül puha és jól használható, a színeivel pedig tényleg sokoldalúan lehet játszani. Ha kell kiemel, ha kell elfed, ha kell, akkor csak fixál vagy felfrissít. Imádom elővenni, kinyitni, megfogni az ecsetet és „bepúderezni vele az orromat”. Már-már életérzés:D Elegáns, kifinomult. S ha csak egyetlen sminkszer fér a táskámba, akkor biztos, hogy őt viszem magammal!

Annak ellenére, hogy ezzel a kis csodával szoros barátságot ápolunk azóta is, nem adtam fel a reményt, hogy egyszer megtalálom „az igazit”, ami tényleg mindent tud. Nem kímélve magamat serényen keresgélek addig is, s ha ráleltem, ígérem, szólok nektek;)