Újabb termékek a koreai arcápolási rutinomhoz

Divat & Stílus & Szépség
Majdnem két hónap telt el a legutóbbi arcápolós bejegyzésem óta, amelyben az akkor frissen beszerzett koreai rutinom első résztvevőit teszteltem. Bár azt ígértem, hogy hamarosan jelentkezem a folytatással, nem sikerült olyan hamar megrendelnem a következő néhány kozmetikumot, mint ahogyan terveztem.
Újabb termékek a koreai arcápolási rutinomhoz

A koreai rutinnal kapcsolatos bejegyzésemet, azaz hogy pontosan mi is ez, nagyon szerettétek, ahogyan a hozzá beszerzett első termékek tesztelését is sokan elolvastátok. Azóta tovább bővült a koreai kozmetikumaim tárháza, mutatom is mikkel. 

Nagyjából május közepe óta hódolok a koreai arcápolásnak, bár először csak az arctisztítás részéhez szereztem be a termékeket, most azonban már itt csücsül a fürdőszobában egy hidratáló, egy szemkörnyékápoló és egy fényvédő is.

Ahogyan azt az első rendelésem alkalmával leírtam, kifejezetten sok kutakodás és utánaolvasás előzte meg akkor a vásárlásomat és ez most sem változott. Miután megszereztem az olajos arctisztítómat, a vízalapú arctisztítót és a többfunkciós korongokat, újabb keresgélésbe kezdtem, hogy megtaláljam a számomra ideális hidratálót, szemkörnyékápolót és fényvédőt.

Come With Me Blog

Mizon All In One Snail Repair Cream

Elsőként egy jó hidratálót szerettem volna választani, mivel az eddig használ Estée Lauder Day Wear krémem már erősen fogyatkozott. Valójában semmi bajom nem volt az EL-el, csak azért akartam lecserélni, mert kíváncsi voltam a koreai termékekre valamint az egész arcápolási rutinomat ilyen kozmetikumokból akartam felépíteni.

Szóval búcsút intettem a nagyjából 2 éve használt krémemnek és új versenyző után néztem. Igen ám, de nem is olyan egyszerű megtalálni egy régi, bevált termék utódját. Vagy csak én akartam túl sokat? Először is egy olyan hidratálót szerettem volna, ami könnyed állagú és gyorsan, nyom nélkül beszívódik. Egyrészt, mert éppen berobbant a nyár, másrészt pedig mert szinte minden nap feldobok legalább egy kis alapozót, a smink pedig általában nem szereti a túl zsíros és nehéz krémeket. Ezen felül örültem volna, ha valami plusz tulajdonsággal is rendelkezik az új kencém, tudom is én, egységesíti az arcot, feltölti, ragyogóvá teszi vagy vitaminokat és egyéb különleges anyagokat tartalmaz. Ki is néztem több versenyzőt, majd elkezdtem kommenteket olvasgatni róluk. És hát azonnal el is szontyolodtam, mert ahogyan az már lenni szokott, ahány ember, annyi vélemény. Az egyikről azt írták, hogy semmit nem ér, a másikról, hogy zsíros érzetet hagy a bőrön, a harmadik allergiát okozott, a negyedik túl illatos volt – ami nálam eleve kizáró ok – és így tovább.

Végül három termék maradt versenyben, a csatából pedig a Mizon csiganyálas hidratálója került ki győztesen. Nem mondom, hogy erről a krémről mindenki ódákat zengett, de senki nem írta, hogy allergiás lett volna rá vagy fénylett volna tőle az arca. A negatív vélemények többsége inkább arról számolt be, hogy „semmi különös”, azaz hidratál, de csodát ne várjunk tőle. Viszont tartalmazott egy igazán izgalmas összetevőt, méghozzá a csiganyálat, amely nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Így ez került bele a virtuális kosaramba.

Mizon csiganyálkás arcápoló - Come With Me Blog
Amikor megérkezett a kis dobozom – amelyben egyébként benne volt a később tárgyalt szemkörnyékápolóm is – kifejezetten izgatott bontottam ki, hiszen nem minden nap ken az ember lánya magára csiganyálat. A krém egyébként azt ígérte, hogy 92%-os csigamucint tartalmaz, amely regenerál, fiatalít és segít eltüntetni a hegeket és foltokat. Bár se hegeim, se foltjaim nincsenek, a regenerálás és a fiatalítás azért jól hangzott, így alig vártam, hogy kipróbáljam. Kicsit féltem, hogy nem lesz-e büdös vagy nem fog-e ragadni, de az első felkenést követően minden kételyemet eloszlatta. Illatot egyáltalán nem éreztem – ami nálam plusz pont -, nem hagyott zsíros réteget maga után, helyette viszont mintha egy kicsit ragadt volna, ám ez csak addig tartott, amíg be nem szívódott teljesen - ami nagyjából 1-2 perc lehetett. Konkrétan olyan volt, mintha fel sem kentem volna.

Rövid távon tehát maximálisan bevált a Mizon hidratálója, hiszen nem tapadt, nem ragadt, nem volt zsíros és sminkelni is szépen lehetett rá. Hosszú távon azonban nem tudom, ez lesz-e nálam a befutó?
Miért? Mert tényleg semmi extra, ahogyan azt sok kommentekben olvastam. Persze kérdés, hogy egyáltalán kell-e, hogy egy hidratáló bármit tudjon azon felül, hogy hidratál? 
Egy arcápolással foglalkozó oldalon azt olvastam, hogy ne legyenek túlzó elvárásaink egy sima hidratálóval szemben. Mert a hidratáló csak hidratáló, az arcápolási rutinunk utolsó lépése, amelynek a fő feladata, hogy bezárja az addig felvitt hatóanyagokat a bőrbe. Nem feladata sem a ránctalanítás, sem az esetleges pigmetfoltok halványítása, vagy a pattanások kezelése, se semmilyen probléma megoldása. Erre valók a szérumok, ampullák és egyéb koncentrált hatóanyagú termékek. Szerencsére az én bőrömmel nincsenek nagy gondok, leginkább a dehidratáltsággal küzdök, ami viszont szépen csökken, amióta elkezdtem a koreai rutint. Így bár semmi bajom a Mizon krémjével és elvileg pont azt tudja, amit egy hidratálónak tudnia kell, nem zárom ki, hogy legközelebb kipróbálok egy másik terméket is. Mindazonáltal jó szívvel ajánlom ezt a csiganyálas krémet, mert bár csodát nem tett az arcommal, tehát nem volt WOW-érzésem, mint mondjuk a Purito olajos tisztítójával vagy a kis korongjaival, de egy igazán jó, basic hidratálónak bizonyult nálam.

Mizo snail repair all in one hidratló - comewithme.hu

EYENLIP Black Snail 3R Seed szemkörnyékápoló szérum

A hidratáló mellett számomra nagyon fontos, hogy legyen egy jó szemkörnyékápolóm. Ez egyrészt azért kardinális kérdés, mert vészesen közeledik a negyedik X, másrészt pedig akkora karikáim vannak, amit egy pandamaci is megirigyelhetne. A korom miatt elég sürgetővé vált tehát a finom, szem körüli ráncaim kezelése, míg a genetikai monoklikat már legalább 20 éve igyekszem eltüntetni – eddig nem sok sikerrel. De ugye a remény hal meg utoljára! Gondoltam, hátha most, egy magas hatóanyagtartalmú koreai csodakencével sikerül. Most pedig spoiler következik: nem sikerült! Igaz, valójában már le is tettem arról, hogy valaha sikerülhet...

Koreai csiganyálas szemkörnyékápoló - www.comewithme.hu
Nem vagyok kezdő, próbáltam én már sok mindent, ám a karikák maradtak. Az egyetlen hatásos fegyvernek a jó alapozók bizonyultak: például az EL Double Wear, a L’Oreal Infallible vagy a Shiseido SPF 30 nyári alapozója, amit viszont hatalmas bánatomra idén kivontak a forgalomból.

Bár nem nagy reményekkel indultam neki a szemkörnyékápoló felkutatásának, azért időt és energiát nem sajnálva kerestem ezt is. Végül azért döntöttem az EYENLIP Black Snail 3R Seed mellett, mert ez is csiganyálat tartalmazott, azt ígérte, hogy erősen hidratáló valamint ránctalanító hatású, ráadásul három kis masszázsgolyó található a tubuson, amelyeknek köszönhetően – állítólag - a hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni.
Valójában egyébként nem ezt a fekete, hanem a piros változatot szerettem volna megvenni, mert az feszesítő és világosító hatással kecsegtetett. Ám azt éppen nem lehetett kapni, így maradt a fekete a maga hidratáló, regeneráló és ránctalanító tulajdonságaival.

Hogy mit tapasztaltam vele kapcsolatban? Nos, legelőször azt, hogy bár a tubus hatalmas olyan, mintha csak félig lenne. Mint mikor a felfújt chipses zacskót tapogatod. Hiába nyomtam, nagyon nehezen tudtam kipréselni belőle a tartalmát. Ami magát a krémet illeti, egy szagtalan, átlátszó gélről beszélhetünk, amely rendkívül gyorsan beszívódik és nem hagy maga után ragacsos érzetet. Sminkelni is tökéletesen lehet rá.

Koreai arcápolási rutin - www.comewithme.hu
A három kis masszázsgolyó viszont nekem cseppet sem vált be. Bár elgondolásnak tetszett, hogy ezekkel juttassam a krémet a bőrbe, végül én valahogy túl durvának éreztem ezt a módszert, így inkább az újbegyeimmel simogattam a szem körüli érzékeny részbe a gélt. A hatását pedig azóta is várom, ugyanis konkrétan semmi változást nem látok: a szemem körül nem csökkentek a ráncok, a karikáim pedig élnek és virulnak. Mentségéül szolgáljon, hogy pont ugyanilyen hatású volt az összes eddigi szemkörnyékápolóm is, tehát ez sem bizonyult rosszabbnak, mint az előtte próbált másik száz, csak ettől kicsit többet vártam, hiszen mindenki ódákat zeng a koreai készítmények magas hatóanyagtartalmáról. Pozitívum viszont, hogy nem mérték aranyárban, így egészen biztos, hogy ha elfogy, teszek egy próbát a piros tubusos változattal is, hátha az hozza meg majd az áttörést.

Összegzés

Lássuk hát, összességében mit tudok elmondani a koreai rutinom két új tagjáról. Azt mindenképpen, hogy elég sokat keresgéltem őket és úgy érzem, jól körül is jártam a témát. Ennek ellenér ez a rendelésem nem váltotta be annyira a hozzá fűzött reményeket, mint amennyire az arctisztítós koreai termékek. Azokról valóban csak szuperlatívuszokban tudtam nyilatkozni, míg ezekről csak mérsékelt lelkesedéssel. Ugyanakkor negatívumról sem számolhatok be, csak a WOW-érzés maradt el. Úgyhogy ez ne szegje kedveteket. Én továbbra is szeretem a koreai cuccokat és továbbra is tervben van, hogy 10 lépésre bővítem a meglévő arcápolsi rutinomat. Ami eddig pipa: olajos lemosás, vízbázisú tisztítás, tonizálás/hámlasztás, hidratálás, szemkörnyékápolás.

Illetve, ahogyan a bejegyzés elején írtam, a koreai fényvédőmet is beszereztem, ám ezt nem vettem bele ebbe a bejegyzésbe, mert a fényvédelemre külön figyelmet szeretnék szentelni és különben is maratonira sikeredett már így is az írásom. De ami ksik, nem múlik, hamarosan jvök a fényvédős bejegyzéssel is.

Koreai rutin - Come With Me Blog