Gasztro

Mert az életnek van habos oldala…

Eszem-iszom Lillafüred
Gasztro

Eszem-iszom Lillafüred

Úgy gondolom, hogy a jó ételek és italok nem csak a testünknek fontosak, de bizony a lelkünket is simogatják. Nem tagadom, szeretem a finomságokat! Legyen szó egy kézműves hamburgerről vagy egy szaftos steakről, a tengeri herkentyűket már meg sem említve. Imádom nyáron papírtányérból falni a jó lángost, ami nem csöpög az olajtól, de épp így oda meg vissza vagyok, ha egy elegáns étterembe ülünk be egy nem szétszárított lazacderekat enni. És akkor még az italokról nem is beszéltem. Egy aromás pálinka vacsora előtt, egy jéghideg búzasör vagy aperol spritz a nyári forróságban, egy pohár testes vörösbor a téli estéken számomra hozzátartozik az élet élvezetéhez. Mert a gasztroélmények – legyen az egy jó street food vagy egy Michelin-csillagos étterem – feltöltenek testileg és lelkileg egyaránt.

Beer & Burger 2. avagy a Belvárosi Sörfesztivál
Gasztro

Beer & Burger 2. avagy a Belvárosi Sörfesztivál

Ahogyan azt már a Beer&Burger első bejegyzésében is megvallottam, bár nem túl nőies, én mégis nagy kedvelője vagyok a jó craft beereknek és a kézműves hamburgereknek. Előszeretettel teszteljük Gergővel mindkettőt, főleg így nyáridőben, amikor egymást érik a gasztronómiai fesztiválok.

Beer & Burger
Gasztro

Beer & Burger

Állítólag, akik sok időt töltenek együtt, azok előbb vagy utóbb elkezdenek egymásra hasonlítani. Ha az ízlésem formálódását és az étkezési szokásaimat nézem, akkor kétségtelenül igaznak kell nyilvánítanom ezt az állítást. Immár 8 éve vagyunk együtt a férjemmel és bizony, mielőtt megismerkedtünk csak a McDonald’s-ban ettem hamburgert, söröskorsót pedig soha nem emeltem volna a számhoz!!! Azóta viszont...

Ámen a rámenre
Gasztro

Ámen a rámenre

Bevallom, hogy sok olyan ételt szeretek, amivel az ismerőseim nagyobb részét ki lehetne kergetni a világból. Ezek lehetnek rémisztőek azért, mert nyersen esszük őket vagy csupán azért, mert itthon kevésbé ismert, kedvelt hozzávalókat tartalmaznak. Imádok mindent, ami a tengerből származik, de ugyanígy hatalmas lelkesedéssel tudom tömni magamba a tatárt is... előfordul, hogy pirítós sem kell hozzá!