Gyerekkorom húsvétjai

Pillanatmorzsák
Ti hogy álltok a húsvéttal? Szeretitek? Gyűlölitek? Vagy van és kész? Érdekes, hogy az emberek egy része kifejezetten imádja a nyuszis ünnepet, míg másoknak a szőr is feláll a hátán a sonka, tojás, locsolkodás szavak hallatán.
Gyerekkorom húsvétjai

Szerintem az, hogy ki hogyan viszonyul az ünnepekhez, nagyban függ attól, hogy gyerekként mit tapasztalt, milyen emlékek és érzelmek kapcsolódnak az adott naphoz. Ha az advent és a karácsony valakinek a családjában mindig meghitt hangulatban telt, tele volt várakozással és örömmel, annak valószínűleg szintén kedves lesz ez az időszak. Ha a húsvétot körüllengte a kreativitás, a játék és a vidámság, akkor pedig feltehetően felnőttként is szívesen díszíti az illető a barkafát, főzi a sonkát és keresi az eldugott tojásokat a gyerekekkel a kertben.

húsvét - Come With Me Bog
Én kifejezetten szeretem az ünnepeket, minden ünnepet, de erről már írtam korábban. A húsvétot is.
Gyerekkoromban ilyenkor rengeteget kirándultunk, barkát szedtünk, hóvirágot kerestünk és ibolyát – attól függően korai vagy kései időszakra esett épp a húsvét. Emlékszem, hogy a nagymamámnál minden évben tojást festettünk, amelyek között akadt hagyományos, hagymahéjjal megszínezett változat és modern festékpasztillás is, sőt egy alkalommal még a viaszos módszert is kipróbáltuk... igaz, az eredményre már nem emlékszem, csak arra, milyen jó móka volt maga a folyamat.

Húsvét - www.comewithme.hu
Szerettem nagyon az ilyenkor megrendezett tojásvadászatot, a feldíszített barkafát, a sonkát tojással és a tormát is, ami mindig úgy csípte az orromat. Imádtam, hogy szépen felöltöztünk, én lakkcipőbe és pörgős szoknyába, anyu pedig Mystic rúzst kent a szájára, ami a tubusban még zöld volt, de felhordva rózsaszínre változott. Emlékszem a végeláthatatlan vendégeskedésekre, a rengetek puszira és arra, hogy a legtöbb férfirokon akkora lendülettel locsolt meg, hogy a fejem búbjáról a tarkómra csorgott az olcsó kölni. Na, ezt nem szerettem... Pedig hát ez is hozzátartozott.

Húsvét - Co,e With Me Blog
Manapság néha visszasírom a kölnis locsolást, mert a férjem szentül hiszi, hogy csak és kizárólag a víztől nem fogok elhervadni. Emlékszem az első locsolásra, kapcsolatunk hajnalán... Most pedig már ketten vannak, ketten kergetnek a vizespohárral, én meg futok az életemért, de legalábbis a ruhám szárazságáért, ha éppen nem az ágyban találnak meg, már kora reggel. Ilyenkor talán bosszankodom is egy cseppet, de biztos vagyok benne, hogy húsz év múlva – amikor a kisfiam már kész férfi lesz – ezeket a képeket is éppen olyan kedvesek fogom találni, mint most a gyerekkori emlékeimet.

Te mire emlékszel gyerekkorod húsvétjaiból? Írd meg itt kommentben!

Húsvéti asztal - www.comewithme.hu
Húsvét - Come With Me Blog