Indul a visszaszámlálás karácsonyig – itt az advent

Pillanatmorzsák

Ma kell meggyújtani az adventi koszorún az első gyertyát, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét veszi a karácsonyra való felkészülés és a várakozás időszaka. Nálunk már égnek esténként a nappali ablakaiban a fényfüzérek és a három adventi kalendáriumból is megvan kettő.

Indul a visszaszámlálás karácsonyig – itt az advent

Sosem titkoltam, hogy sem az ősz, sem a tél nem a kedvenc évszakom, bár tény, hogy az utóbbi időkben sokkal jobb a viszonyom velük, mint korábban volt. Ősszel végül is egészen jókat lehet kirándulni, ilyenkor szoktunk Lillafüredre is utazni, télen pedig ott a karácsony, a szilveszter, na meg a szülinapom. A télben egyébként is inkább a január vége és a február a nehéz, mert olyankor már szerintem mindenki nagyon várja a tavaszt és a jó időt, viszont így tél elején még általában azok is lelkesek, akik nem annyira kedvelik az évnek ezt a szakaszát.
Én is lelkes vagyok még, annak ellenére, hogy a hideg és a sötét nem annyira tetszik. Tetszik viszont a gyertyák fénye, a hangulatvilágítás, a mézeskalács illata, a forralt bor aromája és az, hogy mivel ilyenkor kevesebbet talpalunk Dáviddal – nyáron este 7-8-ig szoktunk pörögni valahol -, sokkal több időnk marad egymásra, és hogy kicsit elcsendesedjünk, lelassuljunk. A hosszabb, sötét délutánokon lehet fürdőgolyót készíteni, süteményt sütni, kreatívkodni, mesét olvasni – minden olyasmit, amire nálunk nyáron nincs idő, mert ha süt a nap, akkor menni kell Dáviddal, mint a mérgezett egér.
 

Idén nem hagyok semmit az utolsó percre

Idén ráadásul valamilyen csodának köszönhetően – na jó, azért némi tudatosság is van benne! -, az ajándékok beszerzését is elkezdtem már. Tanultam a tavalyi esetből, amikor a pandémia miatt pont akkor zárták be az ovit, amikor én nekiláttam volna minden ünnepi teendőmnek. Így munka mellett, gyerek mellett kellett megoldani a készülődést. Idén ezt nem kockáztatom újra, az tuti! Úgyhogy az ajándékok 70% már most lenn pihen a tárolóban, 20% megrendelésre vár, de már pontosan tudom, mi lesz az, és csak a maradék 10%-on agyalok még most is. Idén szépen, komótosan, idegbajmentesen szeretnék készülődni az ünnepre. Méghozzá azért, mert én szeretem! Szeretem a karácsonyt, a készülődést, a családi ebédeket és vacsorákat, szeretek ajándékot adni és ajándékot kapni és szeretem, hogy ilyenkor együtt vagyunk. Talán csak azt nem szeretem, hogy komoly logisztikát jelent, hogy pihenjünk is, de emellett minden családtagra legyen időnk ebben a pár napban.

Adventi készülődés - Come With Me Blog

 

Adventi kalendárium a család minden tagjának

Ez az adventi időszak tehát eddig elég jól indult. Még az adventi kalendáriumok beszerzését is jó előre megkezdtem és úgy döntöttem, hogy ebben az évben mindenki kap egyet. Tavaly Dávidnak saját kezüleg állítottam össze az övét, én egy BABOR és egy L’Occitane naptárat kaptam, Gergő viszont kimaradt. Előtte viszont Gergő kapott egy sörös kalendáriumot, Dávidnak a hagyományos csokisat hozták az angyalkák, nekem viszont semmit. Most azonban senki nem marad hoppon.

Gergőt ebben az évben is egy sörös kalendáriummal lepem meg, mivel ő hatalmas sörrajongó, imádja a különlegességeket, a Beerselection jóvoltából pedig 24 napon át fedezhet fel egy-egy újabb palackot.
Már októberben elkezdtem nézelődni, hogy milyen naptárak léteznek férfiaknak és igazából három típusra lehet őket osztani: kozmetikai, alkoholos és szerszámos. Az elsőt gyorsan elvetettem, mert bár Gergő foglalkozik a külsejével, nem hinném, hogy lelkesedne azért, ha napról napra egy újabb kence kerülne elő a kalendáriuma ablaka mögül. A szerszám meg... vannak szerszámai, így nem éreztem testhezállónak. Testhezállónak éreztem viszont a söröset, amelyre viszonylag rövid keresgélés után rá is akadtam. Mit mondjak, azonnal tudtam, hogy ezt a kalendáriumot az Isten is neki teremtette, főleg miután elolvastam, milyen palackokat rejt. Nem ám valami Sopronit vagy Borsodit... Én nem vagyok egy nagy sörszakértő – éljen a búza, nagyjából ennyi -, de akit érdekel, az itt megnézheti a kalendárium konkrét tartalmát.
Na, meg persze majd Gergő Facebook oldalán, mert biztosan kiposztolja és véleményezi mindegyiket, ahogyan a vasárnapi söröket is szokta.
Bevallom, loppal azért belepillantottam az egyik rekeszbe, meg úgy egyáltalán jól szemügyre is vettem a hatalmas dobozt – szerintem lesz itt öröm!

Beerselection Adventi Kalendárium - Come With Me Blog

Dávid a tavalyi DIY naptár és a korábbi csokis után idén egy játékokkal teli kalendáriumot kap. Eddig fogalmam sem volt róla, hogy létezik ilyesmi. Nem akarok álszent lenni, nálunk is eszik Dávid csokit, nem is hiszem, hogy a teljes megvonás jó ötlet volna, abban viszont hiszek, hogy a kevesebb ebben az esetben is több. Persze mindjárt itt a Mikulás, amikor – a tavalyi évből kiindulva - a nagyik, az óvoda és a barátok révén egy zsáknyi édesség temeti majd maga alá a négyévesemet, így nagyon örültem, amikor felfedeztem, hogy létezik alternatíva.

Ahogyan már említettem, az előző évben én magam készítettem a naptárat, idén azonban nagyon szuper, kész csokimentes verziókat találtam, olyanokat amelyeket tudom, hogy Dávid is imádna. Úgyhogy ebben az évben ő a Playmobile egyik kalendáriumát kapja. Az övé, még sajnos nem érkezett meg, így képet nem tudok feltenni róla – egyébként több típusból is választhattok -, de az Instagramon, majd ezt is láthatjátok.

UPDATE: Pont december 1-jén, délután 5-kor érkezett meg a naptár, oedig izgultam rendesen...

A végére pedig magamat hagytam. Én tavaly kaptam először felnőtt adventi naptárat és nagyon élveztem, hogy Dávid mellett én is kinyithattam minden nap egy apró ablakot – sőt igazából kettőt, mert két kalendáriumom is volt. Úgyhogy idén is szerettem volna újra gyerek lenni egy kicsit... s leszek is, mivel már itt csücsül a sörös naptár szomszédságában az én gyönyörű The Body Shop kalendáriumom is. 

Természetesen nem bírtam ki, hogy ne kukkantsak bele, így felnyitottam a kalendárium tetejét és már ez is felért egy meglepetéssel. A TBD-nál ugyanis nem kis ablakok mögött rejtőznek az ajándékok, hanem három fiókban, ezeken belül is mind külön dobozkákban. Ez egy egészen másfajta kalendárium, mint a tavalyiak, így nagyon várom már, hogy december 1-je legyen...
Bevallom, azért pár dobozkát kivettem a fotó kedvéért és az elsőbe bele is lestem, de a többiről majd később mesélek Instagram storyban.

Adventi Kalendárium The Body Shop - Come With Me Blog

Így, akit érdekel, a bontogatás, az tartson majd velem azon a felületen is, mert ott napról napra megmutatom, hogy mit rejtett Gergő, Dávid és az én kalendáriumom.

Mindenkinek kellemes adventet és hangolódást kívánok!

 

Sörös kalendárium - Come With Me Blog

 

Advent - Come With Me Blog

Ha pedig érdekelnek a tavalyi kalendáriumok, itt olvashatsz róluk: BABOR és L'Occitane