Kiskarácsony, nagykarácsony

Pillanatmorzsák

Az idei karácsony biztosan különbözni fog az eddigiektől, de ez az egész év nagyon másként alakult, mint ahogyan – szerintem - bárki eltervezte. Ugyanakkor nem gondolom, hogy csak rossz dolgok történtek 2020-ban és nem is szeretném, ha csupán a rossz maradna meg bennünk.

Kiskarácsony, nagykarácsony

Éppen azért, hogy ne csupán a nehézségek ragadjanak meg az elménkben erről az évről, én mindenképpen szerettem volna, ha idén is megismételhetjük a karácsonyi fotózásunkat. Hogy miért? Mert számomra a tavalyi képek igazán különlegesek. Ez volt az első profi fotózásunk családként és annyira jól sikerült mind az élmény, mind a fotók, hogy 2020-ból is szerettem volna ilyen mementókat.

Karácsonyi fotózás
A múltkor bejegyzésemben leírtam, hogy miért érzem úgy, hogy van létjogosultsága egy átlagos család életében is a profi képeknek és ezeket a gondolatokat most is tartom. Ma is szeretettel és büszkeséggel nézem a tavalyi fotóinkat, ahol végre nem csavarodnunk idétlen pózokba, hogy mindenki rajta legyen a fényképen, senkinek sem hatalmas a feje a szelfiktől és nem kellett zsonglőröket megszégyenítő mutatványokat véghezvinnünk ahhoz, hogy mindhármunkat megörökítsük – egyszerre.

Karácsony
Úgyhogy idén ismét nekivágtunk a családi kalandnak és izgatottan foglaltunk időpontot Barbihoz, hogy elkészítse rólunk a karácsonyi képeket. Ahogyan tavaly, idén is úgy gondolom, hogy ez egy remek lehetőség, hogy megörökítsenek minket olyannak, amilyenek valóban vagyunk. S bár a felvételek egy stúdióba készültek, a képek teljes mértékben azt mutatják, amilyenek vagyunk. Nincs póz, nincs erőltetett mosoly, nincs tőlünk tejesen idegen mozdulat vagy arcvonás. Egyszerűen imádom, hogy Barbi mellett pont azok ehetünk, akik a hétköznapokban, ő pedig remek érzékkel tapint rá arra, hogy mikor kell megnyomni a fényképezőgép exponáló gombját ahhoz, hogy olyan legyen az eredmény, mintha csak egy paparazzi kukucskált volna be a nappalinkba egy átlagos szombat délelőttön. Oké, egy jobb szombat délelőttön, amikor mindenki kiegyensúlyozott és vidám.

Azt hiszem, nem is mondanék erről az élményről többet, mert szerintem midet elárulnak a fotók.

Köszönöm, Barbi, a csodás képeket és az élményt újra.

Karácsony
Advent
Xmas
További képekért kattints ide