Tavaszi trendek a Business & Beauty for Ladies 2020. rendezvényen

Divat & Stílus & Szépség

Hivatalosan itt a tavasz! Mit is mondjak, én már türelmetlenül várom a melegebb idő beköszöntét, a rügyek pattanását, a télikabátok sutba dobását, mikor nem kell 12 rétegnyi ruhát magamra cibálni, hogy kockává ne dermedjek, teszem azt, a játszótéren. A tavasszal együtt pedig az új trendek is beköszöntenek, amelyekről hol máshol lehetne jobban tájékozódni, mint a kifejezetten nőknek rendezett Business & Beauty for Ladies eseményen.

Tavaszi trendek a Business & Beauty for Ladies 2020. rendezvényen

Ismét New York Palace, ismét Business & Beauty for Ladies! Ismét egy nagyszerű rendezvény, amelyre meghívást kaptam, s akárcsak tavaly, most is nagyon örültem, hogy egy ilyen színvonalas esten vehettem rész, ahol amellett, hogy megismerhettem a tavaszi ruha-, smink- és hajtrendeket, még csodásan is éreztem magam. Ha mondhatok ilyet, a szervezők ebben az évben még a tavalyi rendezvényt is felülmúlták, igazi nagyszabású partyt hoztak létre, ahol mindent megtalálhattunk, ami egy hosszú munkával vagy gyerekkel töltött nap után felüdülést nyújthat a gyengébbik nem képviselőinek.

Egy kis kulisszatitok

Kissé nehezen indult számomra ez az este, egyrészt meglehetősen nehéz egy majdnem 3 éves mellett készülődni, aki végigasszisztálja az öltözködést és más vágya sincsen, mint kiszaggatni az egyetlen ép harisnyádat, miközben azt kiabálja: „Ez micsodaaaaaa?” Másrészt nem tudtam eldönteni, hogy a klasszikus kis fekete ruhámhoz mi lenne jobb választás: egy decens bokacsizma vagy egy vagányabb térd fölé érő verzió. Az élet nagy dilemmái, tudom, de amikor ott állsz a tükör előtt tanácstalanul, akkor nem marad más hátra, mint megkérdezni boldog boldogtalant a két variációról, majd továbbra is tanácstalanul álldogálni, mert a megkérdezettek fele-fele arányban voksolnak.

A megmérettetésből végül a térdcsizma került ki győztesen, mert úgy éreztem, a bokacipős változat túlságosan formális, mintha egy állásinterjúra készülnék, míg a csizma adott némi pikantériát az amúgy konzervatív öltözetnek. Egy sál a nyakamba, egy szövetkabát, egy szép táska és már indulhattam is.

 

Business & Beauty – New York Palace

A New York Palace mit sem változott a legutóbbi találkozásunk óta. Elegáns, fényűző, exkluzív, mint mindig, s akárcsak minden alkalommal, engem most is rabul ejtett. Idén a Róma teremben tartották meg a rendezvényt, s már ez is jól mutatta, 2020-ban nagyobb léptékben gondolkodtak a szervezők.

A hangulatfények, a kis asztalok köré elhelyezett, pihenésre és csevegésre csábító fehér bőrfotelok, a felszolgált prosecco, bor, üdítő, a finom ételek és macaron tornyok mind hozzájárultak a tökéletes lazításhoz. Az élményszigeteket felkeresve tanácsot kaphattunk smink- és frizurakészítés terén, de kalapokat és ékszereket is próbálhattunk.

 

Trendek tükrében

Kovács Orsolyától, a YURKOV stílusszalon alapítójától megtudhattuk, hogy idén 6+1 nagyon trendi irányzat uralja majd az öltözködést, tehát aki igazán divatos akar lenni, az viseljen farmert farmerral, mintásat minden mennyiségben, a csillogásról se feledkezzen meg, a neon árnyalatokkal is kössön békét, tunningolja a megjelenését puffos ujjal, legyenek jó barátai a pettyes ruhadarabok és +1 személyes tippként viseljen férfiszabású vagy hosszított zakót kívül övvel összefogva.

Persze ezeket ne egyszerre húzzuk magunkra, ha lehet és tartsuk szem előtt, hogy divatosnak lenni egy dolog, de míg a divat jön-megy, addig a stílus bizony örök!

Amennyiben a sminkünket és a frizuránkat is a tavaszi trendekhez szeretnénk igazítani, akkor Beraki-Graff Dora make up artist ajánlása alapján maradjunk a természetes hatásnál, használjunk natúr, púderes árnyalatokat, leheletnyi, babás pirosítással, ha azonban mindezt kevésnek éreznénk, bártan feldobhatjuk az összhatást erőteljesebb ajakfestéssel. Ami pedig a frizuránkat illeti Oros Bogi hair stylist szerint, továbbra sem lövünk bakot a laza fonatokkal, a hányaveti hullámokkal, arra viszont ügyeljünk, hogy a magas kontyokat lassan felváltják a tarkón összetűzött fürtök és egyre nagyobb teret hódít magának a ’90-es évekből jól ismert kreppelés is.

A 2020-as tavaszi smink kifejezetten kedvemre való, főleg, hogy az utóbbi hónapokban nagyon jó viszonyt ápolok a különféle rúzsokkal, a hajat illetően azonban nem tudom elképzelni, hogy kreppelt frizurával rohangáljak, bár soha se mondd, hogy soha, hozhat még meglepetéseket a nyár!

Én kérem levontam a következtetést: nincs új a nap alatt, a divat örök körforgás némi csalafintasággal megspékelve. Ennek tükrében őszintén bánom, hogy jó pár évvel ezelőtt megszabadultam néhány magas derekú, bővebb szárú nadrágomtól valamint 2-3 farmerkabátomtól, amikor azt hittem, örökre kimentek a divatból, ugyanakkor örülök neki, hogy van olyan – nem csalás, nem ámítás – majdnem 20 éves ruhadarabom, amit sajnáltam kidobni és milyen jól tettem, hogy megőriztem... A fenti megállapításom kicsit felülírja az évek óta vágyott kapszulagardrób iránti vágyamat, amit eddig képtelen voltam megvalósítani, de ezek után vajon meg kell-e...?